Składniki:
- 100 g piersi z kurczaka
- pół cebuli
- 3 małe pieczarki
- pół papryki żółtej
- pół papryki czerwonej
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- ząbek czosnku
- pieprz ,przyprawa ziołowa do grilla cytryna do smaku
Sposób przyrządzenia: W misce przygotować marynatę: wlać oliwę, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Do miski włożyć pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka i paprykę, cebulę pokrojoną w plastry oraz całe pieczarki (jeśli są duże – przekroić na połowę). Wszystkie składniki wymieszać, doprawić pieprzem i ziołami. Odstawić przynajmniej na 20 minut do lodówki. Przygotować szaszłyki, nabijając na patyczki na przemian wszystkie składniki i piec w piekarniku rozgrzanym do 200 C około 20 – 25 minut.